29. sep. 2013

Typical China..

.. Bleer er ikke noget der bliver benyttet. Her har børnene huller i bukserne foran og bagtil. Efter min mening er det nu meget smart, for man skåner miljøet, børnene lærer hurtigere selv at gå på toilettet og så sparer man jo stof. Den eneste ulempe er, at man ofte ikke kan gå et sted, hvor der ikke er en der enten har tisset eller skidt.

.. Bord manéer er ikke-eksisterende. Faktisk skal der helst larmes så meget som overhovedet muligt, når maden indtages. Hvis der er noget man ikke bryder sig om eller har fået galt i halsen, så bliver det blot spyttet ud på gulvet, der fungerer som en kæmpe skraldespand.

.. Til trods for bord manéerne, har jeg endnu ikke oplevet det store bøvseri under mad-akten. Dog kan man sagtens risikere at få en bøvs eller to i hovedet, når man går ude på gaden.

.. Om man ser meget eller lidt vestlig ud (definitionen af vestlig må man selv vurdere), så giver vestligheden stjernestatus. Både i gadebilledet såvel som i natlivet. Når vi engang rammer Danmark igen, bliver det en omvæltning, at alt fokus ikke er på os.

.. Der er to typer kinesere: Dem da kan engelsk og dem der ikke kan. Dette ses også på diverse oversættelser på skilte, menukort etc. der på trods af deres permanente tilstand, stadig ikke er stavet og formuleret rigtigt.

.. Kineserne elsker varm mad, og får det helst morgen, middag og aften. Til gengæld bryder de sig ikke om kolde drikke, og alt der indtages i flydende tilstand skal helst være brændende varmt eller stuetemperatur.

.. Trafikken fungerer sådan, at den der kommer først kører først. Ellers figurerer der ikke rigtig nogle regler på det område.

.. På trods af idéen bag trafikken, så fungerer køer ikke på samme måde. Her er det lige modsat - Hvis der er en der kommer først, så snyder du foran.

.. Hvis din cykel bare ser nogenlunde ny ud - Så bliver den stjålet. Af samme grund er alle knallerter, cykler, og sommetider også biler, godt slidte (aka. faldefærdige)

.. Kina er mere ramt af globaliseringen end Danmark er. Dette er måske en voldsom påstand, men kigger man på de mange restauranter rundt omkring i landskabet, vil man finde, at der ikke er mere end 100 m til den nærmeste McDonalds, KFC eller Pizzahut.

.. Kineserne har fat i den lange ende, når det kommer til spisepinde. Sommetider kan det synes åndssvagt at sidde og spise ris med 2 pinde, men det er nu meget praktisk at kunne spise sin mad med en hånd. Hvad den anden så bruges til imens, er op til en selv. (Her er det meget typisk for en kineser at have gang i en ret med spisepindende, samtidig med at enten brød, drikkevarer eller en anden ret, bliver lagt ind over. Den travle kineser vælger at bruge sin anden hånd til at sms i vildens sky)

.. Alt skal dokumenteres. Især når det handler om aktiviteter i skolen - Mobilen er fremme 24/7 og der er konstant kontakt mellem lærer og forældre. Samtidig skal det også helst dokumenteres når man ser en vestlig, hvilket for vores vedkommende har resulteret i flere poseringer med peacetegn og en kineser ved siden.

.. For kineserne, betragtes det som "i god tid" når man får fortalt noget et par timer før, det rent faktisk skal gøres. Dermed kan det også ske, at man får noget af vide 5 min. før, og der rent faktisk regnes med, at man gør det.

.. På trods af alt dette, og de lidt skæve regler og vaner, så er kineserne altid utroligt hjælpsomme. Dette kan måske være på grund af den vestlige stjernestatus, men jeg går i god tro om, at dette gælder alle - Vestlig eller ej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar