29. sep. 2013

Uge 39

I den her uge er der ikke sket det helt store. Nogle af os har været noget dvaske, som resultat af de mange syge børn. Selv har jeg heller ikke været helt på toppen, men har heldigvis ikke haft det så skidt, at en sygedag har været nødvendig. Ikke endnu i hvert fald.

Sidste søndag var det arbejdsdag. Dette var fordi, at vi havde haft fri torsdag og fredag. Om aftenen tog mig, Amalie, Chris, Mette, Mathilde, Sebastian, Pállt, Jakob og en fra Preschool der hedder John ud for at spille fodbold med nogle andre foreigners. Da vi kom frem viste det sig dog, at de var noget mere erfarne end os, og også tog fodbolden noget mere seriøst. Vi piger valgte derfor blot at se til fra sidelinjen, imens drengene gjorde sig til på banen. Efter en times tid tog vi hjem, da vi ikke gad mere, og drengene kom senere hjem helt badet i sved.

Mandag var det så også arbejdsdag. Børnene er på denne tid af året begyndt at få forebyggende medicin i vandet, og de børn der allerede er en smule ramt, har specielt medicin hjemmefra, som de hver dag får udleveret og skal sluge/drikke/spise. Denne dag fik de også allesammen sprøjtet flour direkte på tænderne, hvilket udløste grimme grimasser og en enkelt tåre i ny og næ. Dermed blev der også denne dag uddelt lidt flere krammere end normalt, for bare lugten af flouren fik også mig til at vrænge.

Tirsdag og onsdag gik med at fejre Sunnys fødselsdag. Onsdag var der en af børnene der blev ramt af et anden barn i hovedet med en bold. Pigen der blev ramt (Daisy), vælger så at skynde sig ned og gemme sig under et bord - Fordi hun ikke ville have skældt ud. Det viser lidt mentaliteten i skolesystemet herovre. Man får skæld ud, uanset hvad - Og oftest er det en fordel at være lærererens kæledægge.

Torsdag følte jeg mig lidt småsyg - Der havde nemlig været rigtig koldt onsdag, hvilket gjorde at natten ikke just var varm. Vi har hverken radiator eller varme i gulvet herovre, så det kan godt blive ret koldt. Til gengæld var ungerne vildt friske, for om torsdagen skulle vi ud og lave nogle forskellige lege med de andre klasser. Alle børnene var iført gul (måske er det Beginner-class farve?) - Nogle i officiel Cathay Future hættetrøje, andre med egen gul beklædning. Under legene registrerede jeg, til trods for min status som fotograf, at langt fra alle børn fik lov at være med. Det virkede som om, at der var visse børn, som var blevet udvalgt til de forskellige lege. Heldigvis så børnene ikke ud til, at det generede dem, og de virkede til at more sig.

Fredag og lørdag gik som de plejer - Vi var i byen, og lørdag stod den på slapper. Amalie og jeg cyklede hen på dagen ud til E-mart, hvor vi blandt andet fandt Lurpak og Sun-maid rosiner - Dog til helt vanvittige priser, der ikke bør skrives sort på hvidt. Herefter var vi lidt rundt og kigge på tøj, og til sidst spiste vi på en restaurant, hvor vi begge to valgte retter UDEN ris. Det var virkelig hyggeligt, men efter var jeg også virkelig smadret, da jeg stadig godt kan mærke lidt ubehag og sygdom.

Søndag var det så igen arbejdsdag. (Ja det var en virkelig lang uge). Grunden til dette er, at vi har fri onsdag, torsdag og fredag i næste uge. Her i Kina er det ligemeget, om man skal arbejde i weekenden - Det skal gå op i forhold til de fridage man har. Ellers slappede vi blot af og så som sædvanligt en masse film.

Drengene spillede fodbold
Amalie fik et nyt spejl, så nu kan vi igen se godt ud
Vi var ude og handle på cykel

Sebastian blev trimmet

Og klippet i toppen


















Banen ude foran skolen
Børnene elsker at få taget billeder 
Der kæmpes med bat og bold
Børnene vidste ikke altid hvad det var der skete 
Fra sidelinjen blev der heppet
Den lidt militante aktivitet
Nogle var mere smidige end andre
Sniger
Igen en fotogen bølle 
Tøserne hyggede
Vi var vandalismer på Helens
Væggen blev også betrådt (man må godt, mor)

Vi fik også en spand på Helens
Og der blev lagt lidt arm
Lørdag cyklede Amalie og jeg hen for at handle, for at få lidt frisk luft

Ingen kommentarer:

Send en kommentar