20. sep. 2013

Hvad ville du helst - sove på muren, eller gå glip af turen?

Bussen hentede os klokken 10 torsdag morgen. Der var plads til godt 20 mennesker, og vi var 16 afsted, så det passede fint med lidt plads til bagagen. Turen gik rigtig fint, vi sov alle lidt på skift - Lige indtil vi nåede en lidt stejl bakke på vej op mod muren. Bussen gik fuldstændig i stå, og vi prøvede alverdens ting. På et tidspunkt blev bussen sat i frigear, og begyndte lige så stille at trille baglæns. Ingen vidste helt hvad der foregik, og det gjorde chaufføren tydeligvis heller ikke, for pludselig stødte den direkte ind i muren i rabatten. Alle var lidt chokeret og ikke mindst lidt irriteret over at vi ikke kunne komme videre. Heldigvis var der nogle hjælpsomme privatpersoner der ville køre os videre for en mindre sum penge (som busselskabet selvfølgelig betalte).

Da vi nåede frem fik vi en bid mad på en restaurant lige ved muren. Det var alt sammen virkelig lækkert, og efter vi havde betalt fik vi af vide, at vi skulle med chauffører til indgangen af muren. Vi skulle af med 10 yuan pr. person for turen og 65 for at komme op på muren. Der var lidt problemer med vagterne, fordi vi alle havde soveposer med, men til sidst fik vi dem overbevist om, at vi ikke skulle sove på muren. Efter lang tids vandring var vi kommet over halvvejs af det stykke mur der lå her i Tianjin og vi slog lejr på toppen af et af tårnene. Det skal lige siges, at det er ulovligt at opholde sig, og ikke mindst sove på muren efter lukketid. Derfor var vi også lidt vagtsomme for mennesker og lyde. I og med vi var blevet hentet allerede klokken 10 var klokken faktisk kun godt 18 da vi fik slået lejr, og der var derfor også masser af tid til hygge. Vi havde alle medbragt mad/snacks og der var også lidt øl involveret. Jeg faldt selv i søvn ved en 12-tiden, i en sovepose købt hos den lokale spejderbutik til en pris på 160 yuan. Det var hårdt for hofterne og ryggen at sove på stenene, men heldigvis kunne soveposerne holde på varmen, så vi ikke frøs halvt ihjel. Om natten skulle jeg pludselig tisse helt vildt, og da jeg er meget mørkerad turde jeg ikke gå nedenunder på selve muren, hvor der var indbygget pisserender. Derfor måtte jeg altså tisse oppe på tårnet (hvor der også var tissehuller) hvilket resulterede i, at en del af gruppen vågnede til mine tisselyde og visse også troede det var en kineser der havde bustet os.. Men så var det bare mig.

Vi stod op fredag morgen omkring klokken 7 og fik pakket sammen. Der var så meget skrald, at vi fyldte en hel IKEA pose, men vi var trods alt også en del mennesker. Vi gik fra vores tårn omkring klokken 8 og dragede ned mod det sted, hvor vi først var blevet sat af af bussen. Både fordi det var der, at bussen ville hente os, men også for ikke at møde de samme vagter igen. Bussen skulle hente os klokken 12, og så vi havde masser af tid, og spiste derfor på samme restaurant som om torsdagen. Damen i restauranten havde nemlig hjulpet os meget og de var generelt rigtig gode til engelsk og venlige derinde.


Busturen hjem gik heldigvis som smurt - Ingen uheld der, på trods af, at de havde valgt samme bus til at køre os hjem. Det var en varm tur hjem og vi lugtede alle af en blanding af sved og træthed. Alt i alt var det en virkelig hyggelig tur og en mega fed oplevelse - Det er ikke alle der kan sige, at de har sovet (og tisset) på den kinesiske mur.

Vi afventede ordre efter styrtet
Gruppebillede efter vi nåede frem
Det lidt specielle menukort 
Maden var dog virkelig lækker
Vi kørte lidt mere i bil - Her hen til indgangen. Aleks i sidespejlet
Amalie efter vi er kommet ind
Vi gik og gik og gik.. Her er Sebastian og Mads flotte
Der blev taget en masse billeder ved/på muren
Vi gik lidt mere og nød de flotte omgivelser
Vi nåede til sidst frem til et tårn, hvor vi slog lejr. Her Aleks der kigger op
Humøret var højt
Fødselsdagsbarnet, Mette, der fyldte 21 om torsdagen
Da solen begyndte at gå ned, blev det rimelig koldt
Overskuddet var ikke hele tiden i top - Især ikke når man lige var vågnet
Der var lidt beskidt
Udsigten var dog helt i top
Nogle sov længere end andre
Mig og Aleks
Mig og kæmpe aka. Mads
Inden vi tog hjem var et billede med zombie-pose nødvendigt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar