29. dec. 2013

"Kina rundt på 40 dage"

Så er det så småt ved at være tid til, at vi skal ud på rundrejse. Det er noget vi allesammen har glædet, og glæder os til, da det betyder at vi skal ud i Kina på egen hånd og uden en forpligtelse til at komme tilbage til Tianjin og arbejde. Det er dog også en smule trist, da det også betyder, at vi skal sige farvel til vores børn når vi tager afsted.

Jeg skal rejse rundt sammen med Chantal(hvis blog i kan finde her), Elvira (hvis blog i kan finde her) og Cecilie. Vi har sammen planlagt en rute, som vi har i sinde at følge, men hen af vejen har vi også tænkt os at "freestyle" hvis planen ikke stemmer overens med, hvad vi i realiteten har tid til. De andre fra holdet har også planlagt nogle ruter, og vi vil komme til at støde på mange af dem i forskellige byer, og i de tilfælde følges vi selvfølgelig også med dem.

Vi får fri fra Cathay Future fredag d. 17. januar og har tænkt os at starte vores rejse d. 18. januar. Vores billet hjem til Danmark er fra Beijing og er den 27. Februar, hvilket altså giver os 40 dage at rejse rundt i. Vi havde selv regnet med at vi havde maks 3 uger da vi kom herned, men blev glædeligt overrasket da vi fik mere tid (dog bliver det også hårdere for pengepungen).

Luoyang 18.januar - 25.januar
Det første stop vi har tænkt os at gøre er til Luoyang.
I Luoyang kan man bl.a. se buddhistiske grotter og en del af den gule flod
Fra Tianjin til Luoyang tager det ca. 13 timer i hurtigtog på hard sleeper

Chengdu 26. januar - 3. februar
Fra Luoyang har vi så tænkt os at rejse mod Chengdu. Her kan man bl.a. se pandaer samt en kæmpe buddha udhugget i sten. Vi vil derfor også være i Chengdu til det kinesiske nytår, der varer fra den 31. jan og en uge frem. Det er noget man går meget op i i Kina og er en kæmpe fest, så det glæder vi os rigtig meget til at opleve, på trods af det nok bliver lidt kaotisk.
Fra Luoyang til Chengdu tager det ca. 17.30 timer i hurtigtog på hard sleeper

Kunming 4. februar - 12. februar
Herefter bevæger vi os så lidt vest på mod Kunming hvor man bl.a. kan se risterraser og flotte naturområder.
Fra Chengdu til Kunming tager det ca. 18.30 timer i hurtigtog på hard sleeper

Changsa 12. februar - 13. februar
Her holder vi lige en dags pause og får et bad, før turen går videre, da togrejsen direkte fra Kunming til Shanghai er over et døgn lang

Shanghai 14. februar - 22. februar
Fra Kunming har vi så tænkt os at freestyle, hvilket betyder, at vi ikke på forhånd bestiller billetter. Grunden til, at vi bestiller billetter frem til Kunming er, at det under det kinesiske nytår godt kan være problematisk at få billetter, da så mange skal hjem til deres familier.
Jeg har, som i nok har læst, allerede været så heldig at besøge Shanghai, og der er som fortalt en helt masse ting at opleve i byen, hvilket også er grunden til at jeg tager tilbage, da jeg slet ikke nåede at få set alt det jeg gerne ville. Cecilie, Chantal og Elvira var ikke med på vores tur til Shanghai, så derfor vil de også gerne opleve byen.
Fra Kunming til Shanghai tager det ca. 28 timer(?) i hurtigtog på hard sleeper. Af samme grund har vi også snakker om at tage en mellemlanding i en by kaldet Changsa, for at få noget andet end togmad, men det er endnu ikke fastlagt.

Beijing 22. februar
Sidste stop på rejsen er så Beijing, hvor vi lander omkring d. 22. februar. Her vil vi tilbringe de sidste dage, få indkøbt de sidste ting og få hentet vores bagage i Tianjin inden turen går mod Danmark d. 27. februar.

Efter (eller under) rundrejsen laver jeg endnu et indlæg omhandlende vores oplever, og om hvorvidt vi holdt os til ruten - So stay tuned

Ingen kommentarer:

Send en kommentar