10. sep. 2013

Teachers Day og nye beboere

Siden torsdag er der sket lidt af hvert. Fredag var noget af en speciel dag. Omkring klokken et skulle nogle stykker fra holdet nemlig til noget kaldet "Teachers Day Activity". Vi havde fået af vide, at vi skulle lave nogle aktiviteter med børnene, og det gjorde vi skam også, men meget af tiden gik det egentlig bare ud på at posere, og se ud som om man lavede en helt masse og havde det mega sjovt. Et eksempel er blandt andet, at de havde taget nogle masker med til at lægge på bordene, så det lignede at vi havde lavet dem. Børnene var nu ellers meget søde, og de virkede godt nok til at være vant til den lidt sære opførsel og opstilling.

Om aftenen valgte vi at tage ud på vores første bytur i Tianjin. Vi startede ud herhjemme med hygge på terassen, og tog herefter med en taxi hen til Helens. Helens er en bar, der er blevet anbefalet af de andre foreign teacher der har været her, og den er meget som hjemme i Danmark. De spiller engelske sange og har alverdens drinks på menukortet (alverdens betyder andet end øl eller risvin). Udover dette kan man også få mad der - blandt andet nachos og veggie burger! Efter vi havde fået nogle øl og drinks, tog vi videre på noget kaldet The Nest. Her var der en entré på 250 kr. men da vi var foreigners, så kom vi da bare ind gratis. Det var en ret vild danseklub, med live performance, sofaer, champagne og rum man kunne leje til et par tusinde.

Konsekvensen af de drinks der kom indenbors fredag, var der også tømt tømmermandshygge om lørdagen. Vi hyggede med film(bl.a. Pulp Fiction), dyner og hen på eftermiddagen bestilte vi McDonalds. Der var vel godt 9 menuer, ekstra burgere, pomfritter, sundae is and what not. Jeg mener vi kom af med knap 450 kr. så det var ikke galt.

På trods af de mange tømmermænd, så valgte nogen af os alligevel at tage afsted igen lørdag aften. Her tog vi dog først på karaoke bar, og da øllene i deres køleskab slap op, tog vi på Helens. Denne gang dog en lidt større (Der skulle efter sigende være 3 her i byen). Her mødte vi nogle polakkere, som studerede på universitetet. Om fredagen mødte vi ligeledes en polak, så det er åbenbart meget normalt at tage til Kina for at studere, når man kommer fra polen…

Søndag var tømmermændene heldigvis ikke helt så slemme, som om lørdagen. Det var godt, for Sunny hentede os klokken 14.00, for at køre med os ud til Culture Street, der ligger i den gamle bydel. Det var rigtig fedt at gå lidt rundt der, og der var rigtig mange boder med forskellige ting/souvenirs man kunne købe. Imens vi gik lidt rundt, var der mange der tog billeder af os, og nogle enkelte stoppede os også for at få et billede med os.

Mandag var det så første gang jeg skulle undervise. På min Teachers Plan (som skal skrives HVER dag) havde jeg lavet nogle noter til hvad der skulle ske. Det gik dog ikke helt som forventet, og timen blev lidt rodet, og børnene lidt forvirrede. Forhåbentligt lærer jeg hurtigt, hvordan man skal lære bedst fra sig, på trods af det er lidt svært, når børnene ikke er mere end 4-5 år gamle. Den her dag var det ingen undtagelse på kast-op fronten. Heldigvis blev det kun til en enkelt denne dag. Da det blev aften, var der nogle der tog ud og spise. Efter min mening skulle de aldrig have gjort det, for da de kom hjem havde de to store frøer med, der altså skulle være vores nye kæledyr. Pt. står de stadig ude i gangen i en stor balje med søvand, men umiddelbart er planen vidst at de skal slippes fri, da frøerne kun spiser levende insekter.

Om tirsdagen var det så Teachers Day. Mine lærere fik allesammen en kæmpe buket (de er 4, så der var rimelig mange blomster lige pludselig) af nogle af forældrene. Rundt omkring i klasselokalerne og på gangene, kunne man se blomsterne og alle var i størrelse enorm. Hvad vi derhjemme kender som en stor buket, ville de her anse som en enkelt blomst fra haven, og måske også en fornærmelse? Alt skal i hvert fald være enormt. Vi foreign teachers fik ikke noget af vores elever, pånær en enkelt fra holdet, som også fik en enorm buket og ikke mindst noget chokolade i en fancy pakke. Da det blev frokost, skulle vi over til et Teachers Day arrangement, hvor nogle af lærererne optrådte med hvad de nu var gode til. Der var bl.a. sang, harmonika, fløjter etc. Vi preformede Mamma Mia fra ABBA og drengene fremførte også en rap de havde lavet.

Der er heller ikke (endnu) nogle der er blevet syge eller kommet alvorligt til skade. Dog har Sebastian fra holdet sprunget sin trommehinde (tror vi), hvilket selvfølgelig er rigtig ærgerligt, især fordi et dagligt arbejde med børn nok ikke er det bedste når man har ondt i øret. Forhåbentligt bliver det snart bedre, ellers må vi undersøge mulighederne for at få noget medicin, hvilket ikke burde være helt umuligt.
Teachers Day "activity"
Det opstillede billede
Danny og ven (to koreanere vi mødte på Helens)
Vi stod på podiet og dansede på The Nest (vi blev hyldet som guder)
Udbragt tømmermændskur
Vi kigger på ringe (og en masse andre ting)
Mette, Christiane og mig 
Her kan man se den gamle bydel og den nyere i baggrunden 
Sunny, vores kontaktperson
Amalie, Christiane og mig
Chris og Mads der er virkelig flotte
Ornli' store buketter
Virkelig voldsomme
Der var 4 af denne slags og størrelse
Vores nye kæledyr (der snart skal i søen.. Forhåbentligt)
Virkeligt fede træfrøer der kan sige som rigtige frøer
Nogle af lærererne der fremviste dans
Vores head master der giver et nummer
Vores fremvisning af Mamma Mia til Teachers Day
Mamma Mia
Mig der spiller smart

Ingen kommentarer:

Send en kommentar